BLT-voileipä
Tee näin:
BLT-voileipä
Kysymyksiä BLT-voileivistä
Etsitkö nopeaa aamiaista, lounasta tai päivällistä? Silloin BLT-voileipäreseptimme on juuri sitä, mitä tarvitset! Vain kolme pääainesosaa ja kourallinen maukkaita elementtejä täydentävät ihanan maun, joten tämä ikisuosikki on yksinkertainen mutta niin herkullinen. Lue alta ja ota selvää, miten valmistat täydellisen BLT-voileivän!
Ainekset
BLT-voileipä
Pekonia
|
6 siivua |
---|---|
Hapanjuurileipä paahdettuna
|
4 siivua |
50 g | |
Dijon sinappia
|
1 rkl |
Salaatinlehtiä
|
4 |
Viipaloitua tomaatteja (n. 125 g)
|
2 |
Ripaus suolaa
|
|
Vastajauhettua pippuria
|
|
Tuoretta ruohosipulia halutessasi
|
Lisää herkullisia ideoita
BLT-voileipä - todellinen klassikko
Hemmottele itseäsi amerikkalaisella klassikolla, joka on helppo BLT-voileipäresepti. Se on helppo valmistaa, siihen ei kulu aikaa ja mikä tärkeintä, siihen tarvitaan vain hyvin vähän tuoreita ainesosia. BLT on lyhenne sanoista pekoni, salaatti ja tomaatti. Maaginen kolmikko on kerrostettu kahden paahdetun hapanjuurileipäviipaleen väliin yhdessä muutaman ylimääräisen elementin kanssa, jotka edistävät voileivän täyteläistä ja maukasta makua. Nauti voileipä sellaisenaan tai herkullisten lisukkeiden kanssa.
Pekonia, salaattia ja tomaattia
Klassisen BLT-voileivän ainekset koostuvat kolmen pääainesosan yhdistelmästä. Salaatti antaa rapean ja mehukkaan rakenteen, miedon, makean maun ja hienoisen katkeruuden, joka täydentää makean ja happaman tomaatin makua. Mestariteoksen viimeistelemiseksi salaatin ja tomaattien päälle laitetaan rapeaksi paistettua pekonia, joka antaa suolaisen maun.
Leivän päälle levitetään usein majoneesia, joka lisää kosteutta ja tasapainottaa pekonin suolaisuutta. Meidän versiossamme klassikosta käytämme tuorejuustoa, jonka maku on hennon makea ja miellyttävän kirpeä, sekä dijoneesia, joka on majoneesin ja Dijon-sinapin yhdistelmä. Sinappi-majoneesiyhdistelmässä yhdistyvät molempien maailmojen parhaat puolet: majoneesi antaa runsaan ja kermaisen rakenteen ja sinappi mausteisen potkun. Se on täydellinen voileipä nälän tyydyttämiseen!
Nauti BLT-voileipä lounaaksi tai päivälliseksi
Tyydytä nälkäsi ja valmista nopea ja maukas ateria alle 10 minuutissa. Olipa kyseessä lounas tai päivällinen, tämä voileipä on täydellinen ateria, jos sinulla on kiireinen aikataulu. Ikoninen voileipä on oikeutetusti kaikkien suosikki, sillä siinä on rapeaa salaattia, mehukkaita tomaatteja ja rapeaa pekonia; koska kaikki on parempaa pekonin kanssa. Yksinkertaisten mutta ihastuttavien makujen ansiosta voit nauttia tätä voileipää myös aamiaisella.
Jos pidät tästä reseptistä, tutustu myös turkkilaisiin kääreisiin, joissa on valkoista paputäytettä ja minttukastiketta, klubivoileipään mangokurrikastikkeella ja bruschettaan, jossa on kypsiä tomaatteja, valkosipulia, oliiviöljyä ja basilikaa.
Tuunaa klassikkoa mieleiseksesi
Maukkaaseen BLT-voileipään voi lisätä herkullisia lisukkeita, ja sitä on saatavana monina eri variaatioina. Lisää uutta makua viipaloidulla avokadolla pekonin päälle. Avokadot tuovat leipään kermaisen, lähes voisen rakenteen ja lievän makeuden, joka luo ihanan kontrastin suolaiselle, rapealle pekonille. Jos et voi vastustaa mausteisia makuja, voit lisätä voileivän makua lisäämällä siihen lämpimiä tulisia paprikoita. Jos haluat rapeamman rakenteen, lisää joukkoon muutama itu. Itujen miedon ja pähkinäinen maku sopii ihanasti yhteen muiden elementtien kanssa.
Voit myös aloittaa aamun BLT-voileivällä ja paistetuilla munilla. Runsas ja hieman juokseva keltuainen on erinomainen valinta pekonin päälle. Siitä syntyy herkullinen aamiaisateria vihannesten ja hapanleivän väliin puristettuna.
Muutama viipale paahdettua kanan rintafileetä sopii herkullisesti suolaiseen ja rapeaan leivontaan, mikä tuo BLT-voileipään mukavan lisän.
Vinkkejä
Pekoni on keskeisessä asemassa, joten varmista, että käytät hyvälaatuista pekonia, joka ei ole liian ohutta eikä liian paksua. Jos haluat välttää siivoamisen ja pekonin roiskumisen, kypsennä pekonia uunissa noin 200 °C:ssa 15-20 minuuttia, kunnes se on rapeaa.
Leikkaa tomaatit paksuiksi viipaleiksi, jotta saat enemmän makua ja pehmeämmän puraisun rapean salaatin, pekonin ja leivän keskelle.
Kukaan ei halua mautonta ja märkää voileipää. Kokoa BLT-voileipä juuri ennen tarjoilua, jotta leipä ei kastu. Jos teet sen työ- tai koululounaaksi, pakkaa BLT-voileivän osat erikseen leivästä ja lisää ne, kun olet valmis nauttimaan voileivän. Voit käyttää mitä tahansa kauden tomaattilajiketta, jos ne ovat makeita ja kypsiä.