Blinit smetanatäytteillä

Blinit smetanatäytteillä

Brunssi Illallinen Alkuruoka Pääruoka
(12)
Kommentit
Blinit smetanatäytteillä sopivat niin pääruoaksi kuin brunssilla tarjottaviksi. Helpot herkulliset täytteet teet sekoittamalla smetanaan mätiä ja savulohta.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/blinit-smetanataytteilla/

Tee näin:

Valmista blinit
  • Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi mikrossa. Murenna joukkoon hiiva ja anna sen liueta. Mittaa joukkoon tattarijauhot ja sokeri ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Anna taikinan kohota vähintään tunti, mieluiten kaksi, huoneenlämmössä.
  • Kun taikina on kohonnut, sulata voi ja kuumenna maito. Älä kiehauta.
  • Erottele kananmunasta valkuainen kulhoon ja ota keltuainen talteen. Vatkaa valkuainen tehosekoittimella kiinteäksi vaahdoksi.
  • Sekoita maito, suola, voisula ja keltuainen kohonneen taikinan sekaan vispilällä vatkaten, kunnes seos on tasainen.
  • Lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu valkuainen taikinan sekaan nostellen.
  • Paista blinit kirkastetussa voissa lettu- tai blinipannussa. Tarjoa heti tai lämmitä blinit uunissa ennen tarjoilua.
Valmista smetanatäytteet
  • Valmista smetanatäytteet sillä välin, kun blinitaikina kohoaa. Jos käytät pakastettua mätiä, ota se ajoissa sulamaan ja valuta ylimääräiset nesteet pois lävikössä.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kulhossa smetana, mäti, sipuli ja mausteet ja laita jääkaappiin odottamaan.
  • Hienonna savulohi käsin. Tarkista, ettei joukkoon jää ruotoja. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kulhossa smetana, kala, ruohosipuli, puolikkaan sitruunan mehu ja mausteet.
  • Säilytä täytteet jääkaapissa kannellisessa astiassa. Tarjoa täytteet lämpimien blinien ja kirkastetun voisulan kera.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

10 annosta
Blinit
4
Hiivaa
20 g
Tattarijauhoa
2 dl
Sokeria
1 tl
Kuumaa maitoa
1 dl
1 rkl
Kananmuna
1
Smetanatäytteet
Arla® Lempi Smetanaa
120 g
Siian mätiä
100 g
Punasipuli
1
Mustapippuria
¼ tl
Arla® Lempi Smetanaa
120 g
Savulohta
100 g
Sitruunamehu
½
Ruohosipulia hienonnettuna
1 dl

Kommentit