Biryani

Biryani

45 minuuttia Illallinen Pääruoka
(6)
Kommentit
Biryani on suosittu riisipohjainen intialainen ruoka, joka on helppo valmistaa. Tarjoile biryani mangon makuisen jogurttiraidan kera!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/biryani/

Tee näin:

Biryani
  • Käsittele ensiksi kasvikset ja kana. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Huuhtele tomaatit ja leikkaa isoiksi kuutioiksi. Leikkaa kanafileet kuutioiksi (n. 1,5 x 1,5 cm) ja siirrä kananpalat lautaselle.
  • Käännä liesi tasaiselle lämmölle ja paista ensiksi sipulit voissa – sekoittele välillä. Lisää kana pannulle ja paista kypsäksi.
  • Nosta sipuli ja kana pois liedeltä ja laita peitettynä jääkaappiin. Murskaa kardemummat kevyesti ja ota siemenet talteen.
  • a jäljelle jääneen voin sulaa pannulla korkealla lämmöllä ruskistumatta. Paista kardemumman siemenet, korianterin siemenet sekä curry sekoittaen noin 15 sekuntia.
  • Laita liemi, riisi, tomaatit, chilipippurit ja suola pannuun ja keitä hyvin matalalla lämmöllä tiiviisti suljetun kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää paistetut sipulit ja kana ja lämmitä biryani hyvin.
  • Siirrä biryani tarjoiluastiaan ja koristele mintunlehdillä.
Mangoraita
  • Valmista seuraavaksi mangoraita. Kuori mango ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  • Sekoita jogurtti, mango, suola ja pippuri tasaiseksi kastikkeeksi ja tarkista maku.
  • Tarjoile kylmä mangoraita lämpimän biryanin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

On jännittävää saada koko kardemumman tai korianterin siemen suuhun biryaniaa syödessä. Voit vaihtoehtoisesti myös murskata siemenet morttelissa, jotta mausteet jakautuvat tasaisemmin ruokaan.

Ainekset

4 annosta
Biryani
50 g
Punasipuli (n. 300 g)
4
Puhdistettua kanan fileitä
200 g
Vihreää kardemummaa
10
Korianterin siemeniä
1 rkl
Curryjauhetta
1 rkl
Kanalientä
6 dl
Basmatiriisiä (n. 4 dl)
320 g
Tomaatteja
400 g
Hienonnettua vihreää chilipaprikaa
2 rkl
Karkeaa suolaa
1½ tl
Tuoreita mintunlehtiä
2 dl
Mangoraita
Kreikkalaista jogurttia
2½ dl
Kypsää mango (n. 125 g)
½
Karkeaa suolaa
½ tl
Vastajauhettua pippuria

Kommentit