Birria-tacot
Tee näin:
Birria-tacot
Birria-tacot Q&A
Ainekset
Birria-tacot
Naudanlihaa
|
1 kg |
---|---|
Suolaa
|
2 tl |
Sipuli
|
1 |
Valkosipulinkynsiä
|
4 |
Kirsikkatomaatteja
|
250 g |
Tomaattipyreetä
|
1 rkl |
Tuoretta ancho chili
|
3 |
Kuivattua chili de árbol
|
2 |
Kuivattua guajillo chili
|
3 |
Kuivattu pasilla chili
|
2 |
Naudan lihalientä
|
1 l |
Kanelitanko
|
1 |
Korianterin siemeniä
|
1 rkl |
Mustapippuria
|
1 rkl |
Kasviöljyä paistamiseen
|
Tarjoiluun
Punasipuli
|
1 |
---|---|
Mango
|
1 |
Avokadoa
|
2 |
Limetti
|
1 |
Minitortilloja
|
16 |
300 g | |
Arla® Lempi Smetanaa
|
3 dl |
Tuoretta korianteria
|
Jaliscolainen herkkuruoka: birria-tacot
Birria on peräisin Jaliscon osavaltiosta Länsi-Meksikosta. Muhennos oli suosittua erityistilaisuuksissa, mutta nykyään sitä myydään yleisesti tacojen kanssa katuruokakauppiaiden toimesta. 1970-luvulta lähtien sen suosio on kasvanut Yhdysvalloissa, ja viimeaikainen TikTok-trendi on lisännyt sen tunnettuutta entisestään.
Mitä on abodo?
Meksikossa monenlaisista chileistä valmistettu monimutkainen marinadi tunnetaan nimellä adobo, joka tulee espanjan kielen verbistä "adobar" (marinoida). Tyypillisesti sitä käytetään liha- tai äyriäisruokiin, mutta usein sakeaa tahnaa voidaan ohentaa ja muuttaa makupitoiseksi kastikkeeksi pataruokiin tai dippikastikkeeksi.
Loistavat lisukkeet birria-tacojen oheen
Birria-tacot voivat loistaa sellaisenaan, mutta jos lisuketta tarvitaan, lisukkeina käytetään usein korianteri-lime-riisiä (meksikolaisten suosikkiruokaa), tuoretta tomaattisalsaa tai viileää kurkkusalaattia. Myös paistetut pavut, meksikolainen katumaissi tai kermainen coleslaw ovat perinteisiä suosikkeja, jotka sopivat hyvin tämän ruokalajin kanssa.
Salaisuus hitaasti kypsyviin birria-tacoihin
Aikaa ei voi korvata, kun etsitään maukkainta birriaa. Jos sinulla on koko päivä aikaa, voit käyttää hidasta keitintä ja kypsentää ruokaa noin kahdeksan tuntia miedolla lämmöllä. Kärsivällisyys on avainasemassa, jotta saat kastikkeesta kaiken irti.