Beef Wellington

Beef Wellington

2 tuntia Illallinen Pääruoka
(2)
Kommentit
Beef Wellington on klassinen liharuoka. Voitaikinakuoressa kypsennettävä naudansisäfilee tarjoillaan madeirakastikkeen ja juuriselleripyreen kanssa.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/beef-wellington/

Tee näin:

  • Sulata valmis voitaikina Beef Wellingtonia varten. Ota myös naudan sisäfilee huoneen lämpöön tuntia ennen paistamista.
  • Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihaa noin 1–1,5 minuutin ajan molemmilta puolilta. Mausta sisäfilee suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
Täyte
  • Puhdista ja leikkaa kaikki sienet pienemmiksi paloiksi. Nypi timjaminlehdet ja viipaloi valkosipuli.
  • Kuumenna paistinpannu ja kypsennä sieniä noin 5 minuutin ajan. Lisää voi ja valkosipuli. Paista vielä 5 minuuttia. Kaada joukkoon madeiraviiniä ja hauduta 3–4 minuuttia.
  • Sekoita täyte karkeasti sauvasekoittimella. Lisää joukkoon timjaminlehdet ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kypsennys uunissa
  • Kokoa seuraavaksi Beef Wellington. Kauli voitaikina jauhotetulla pöydällä sen kokoiseksi, että taikina sopii lihan ympärille. Voitele reunat sekoitetulla kananmunalla.
  • Levitä ankanmaksamousse voitaikinan päälle. Levitä myös sienet moussen päälle ja aseta liha keskelle. Taita voitaikina koko lihapalan ympärille ja siirrä Beef Wellington sauma alaspäin uunivuokaan.
  • Voitele valmiiksi koottu Beef Wellington kananmunalla. Anna jäähtyä 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pieni viilto voitaikinaan ja aseta lihalämpömittari paksuimpaan osaan.
  • Kypsennä liha uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 57 astetta. Anna levätä vähintään 10 minuuttia ennen kuin leikkaat Beef Wellingtonin neljään osaan terävällä veitsellä.
Juuriselleripyree
  • Kun liha kypsyy uunissa, valmista juuriselleripyree. Kuori ja leikkaa juuriselleri palasiksi. Keitä se pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä.
  • Ruskista voi pienessä kattilassa. Kaada sekaan kerma ja kiehauta.
  • Kaada neste pois selleristä ja lisää se kermaseokseen. Anna seistä kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita juuriselleripyree sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Madeirakastike
  • Valmista madeirakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit yhdessä madeiraviinin, veden, vasikkafondin, tomaattipyreen ja pippurin kanssa. Keitä, kunnes puolet nesteestä on jäljellä. Siivilöi kastike ja kaada takaisin kattilaan.
  • Suurusta kastike veteen sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Lisää lopuksi voi nokareina ja sekoita.
  • Tarjoile valmis Beef Wellington juuriselleripyreen ja madeirakastikkeen kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Beef Wellingtonin täyte voidaan valmistaa ja liha paistaa päivää ennen tarjoilua. Juuriselleripyree ja madeirakastike voidaan myös valmistaa ja lämmittää ennen tarjoilua.

Ainekset

4 annosta
Lehtitaikina
200 g
Naudan sisäfilee
500 g
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
2 tl
2 rkl
Kananmuna
1
Ankanmaksamoussea
50 g
Täyte
Suppilovahveroita
150 g
Metsäsieniä
150 g
Tuoretta timjamia
½ ruukku
Valkosipulinkynttä
2
2 rkl
Madeiraa
½ dl
Suolaa ja mustapippuria
Juuriselleripyree
Juuriselleri
500 g
50 g
3 dl
Suolaa ja mustapippuria
Madeirakastike
Salottisipulit
2
Madeiraa
2½ dl
Vettä
2 dl
Vasikkafondia
4 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Mustapippuria
10
Maissitärkkelystä
1 rkl
100 g

Kommentit