Banoffee-kakku

Banoffee-kakku

45 minuuttia Jälkiruoka
(3)
Kommentit
Banoffee-kakku on yhdistelmä toffeeta, banaania ja kermavaahtoa. Rapean suklaan lisääminen täytteeksi auttaa tasapainottamaan pehmeää, hedelmäistä täytettä. Herkullinen Banoffee-kakku on alun perin kotoisin Englannista. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/banoffee-kakku/

Tee näin:

Banoffee-kakku
  • Aloita valmistamaan Banoffee-kakku ja tee ensiksi kakkupohja. Laita uuni lämpenemään 175°C asteeseen.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaada seos muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, halkaisijaltaan noin 24 cm. Paista kakkupohja uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja vaakasuunnassa kolmeen osaan.
  • Muussaa banaanit ja lisää sitruunamehu. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri kiinteäksi vaahdoksi.
  • Levitä kondensoitua karamellisoitua maitoa, kermaa ja soseutettua banaania kahden pohjan päälle. Säästä 1/3 kermavaahdosta ja karamellikastikkeesta.
  • Kokoa Banoffee-kakku nostamalla kakkupohjat päällekkäin. Laita päällimmäiseksi täyttämätön kakkupohja.
  • Kuorruta Banoffee-kakku kermavaahdolla ja valuta kermavaahdon päälle kondensoitua karamellisoitua maitoa.
  • Viimeistele Banoffee-kakku raastetulla suklaalla ja murskatuilla suklaakarkeilla.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Voit myös valmistaa tällä helpolla reseptillä itse kinuskikastiketta kondensoidun maidon tilalle.

Banoffee-kakku Q&A

Voiko banoffee-kakkua pakastaa?
Tummuvatko banaanit banoffee-kakussa?
Mitä voit tehdä ylijääneestä karamellikastikkeesta?

Ainekset

8 kpl
Banoffee-kakkupohja
Kananmunia
4
Hienosokeria
2 dl
Vehnäjauhoa
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Täyte ja kuorrutus
Banaaneja
4
Sitruunamehua
1 tl
4 dl
Vaniljasokeria
1 tl
Kondensoitua maitoa
400 g
Koristeeksi
Tummaa suklaa
25 g
Maitosuklaalla kuorrutettuja maissipuffia tai ruispuffeja, esim. Suffeli Puffi tai Raksu maitosuklaa

Banoffee-kakku on uusi versio klassisesta banoffeesta

Tämä kakku on päivitetty versio klassisesta banoffeesta, joka tuli tunnetuksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa 1970-luvulla. Tämä herkku tosin saattaa olla peräisin Yhdysvalloista (näkymykset asiasta vaihtelevat). Oli miten oli, karamellilla ja suklaalla maustettu banaanikakku tyydyttää hurjemmankin makeanhimon.

Banoffee-kakku on helppo mutta herkullinen

Vaikka tämä resepti on petollisen yksinkertainen valmistaa, sen kerroksellisuus, värikontrasti, makuyhdistelmä ja hieno suklaakuorrutus tekevät banoffee-kakusta ruokapöydän keskipisteen, jolla voit ihastuttaa ystäväsi. He haluavat takuulla toisen, kolmannen ja ehkä jopa neljännen viipaleen!

Vinkkejä banoffee-kakun valmisteluun

Haluatko saada tämän erottuvan kakun loistamaan vieläkin enemmän erityisissä juhlissa? Se onnistuu helposti muuttamalla kuorrutusta. Murennetut macaronit, makeiset, praliinit, suklaarinkelit - kaikenlaiset makeat herkut sopivat hyvin banoffee-kakkuun koristeiksi, joten ole rohkeasti luova! Jos haluat pysyä banaaniteemassa, kokeile suklaaseen kastettuja kuivattuja banaaniviipaleita.

Miten banoffee-kakku tulisi säilyttää?

Jotta banoffee-kakku säilyisi tuoreena, se kannattaa säilyttää ilmatiiviissä astiassa viileässä ja kuivassa paikassa. Jos haluat säilyttää kakun jääkaapissa, kääri se mieluiten muoviin, jotta se ei ime itseensä ei-toivottuja hajuja.

Kommentit