Banaaniproteiinimuffinssit

Banaaniproteiinimuffinssit

35 minuuttia Jälkiruoka Välipala
(0)
Kommentit
Herkuttele lämpimillä banaaniproteiinimuffinsseilla, jotka yhdistävät kypsien banaanien makeuden ja suklaan houkuttelevan maun, proteiinia unohtamatta!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/banaaniproteiinimuffinssit/

Tee näin:

Banaaniproteiinimuffinssit
  • Kuumenna uuni 180 °C.
  • Soseuta sauvasekoittimella munat, banaani, maito, skyr ja akasiahunaja kulhossa.
  • Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Siivilöi se banaaniseokseen ja kääntele varovasti lastalla sekaan.
  • Karkeasti hienonna suklaa ja kääntele se taikinaan.
  • Jaa taikina 10 muffinssivuokaan.
  • Paista uunin keskitasolla noin 18-20 minuuttia (kunnes ne ovat kullanruskeita tai hammastikku, joka työnnetään keskelle tulee ulos puhtaana).
  • Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Banaaniproteiinimuffinssit Q&A

Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.

Voinko lisätä mausteita banaaniproteiinimuffinsseihin?
Miten estän suklaan uppoamisen?
Voinko pakastaa ylijääneitä banaaniproteiinimuffinsseja?

Ainekset

10 kpl
Banaaniproteiinimuffinssit
Banaaneja, kypsät
3
1 dl
Akaasiahunajaa
2 rkl
Leivinjauhetta
1 tl
Suola
1 ripaus
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
½ dl
Vehnäjauhoja
160 g
Suklaalastuja tai suklaanappeja
100 g

Banaaniproteiinimuffinssien resepti muuntuu helposti leiväksi

Leivän valmistamiseksi kaada taikina voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan muffinssivuokien sijaan. Paista samaa lämpötilaa (180 °C, kiertoilmauuni) noudattaen, mutta pidennä paistoaikaa noin 45-50 minuuttiin. Tarkista kypsyys työntämällä hammastikku leivän keskelle; sen tulisi tulla ulos puhtaana tai muutamilla kosteilla murusilla.

Ainesosat vaikuttavat reseptin mausteisuuteen

Oikeiden ainesosien valinta on avain maukkaiden banaaniproteiinimuffinssien valmistuksessa. Käytä kypsiä banaaneja, joissa on runsaasti ruskeita pilkkuja luonnollisen makeuden ja rikkaan banaanimaun saavuttamiseksi.

Laadukkaat suklaanapit, mieluiten sellaiset jotka ovat 70% kaakaota, lisäävät syvyyttä ja kontrastia makeuteen.

Rahka, hunaja ja maito edistävät kostean, herkullisen rakenteen muodostumista, kun taas hyppysellinen suolaa vahvistaa kokonaismakua tasapainottamalla makeutta.

Banaaniproteiinimuffinssien esillepano ja tarjoiluehdotukset

Tehdäksesi banaaniproteiinimuffinssiesi esillepanosta houkuttelevan ja ruokahalua herättävän, asettele ne koristeelliselle vadille tai koriin, joka on vuorattu värikkäällä, kuvioidulla kankaalla. Lisää ripaus visuaalisuutta asettamalla jokainen muffinssi värikkääseen paperivuokaan.

Rustiikkisemman ilmeen saavuttamiseksi tarjoile ne puisella laudalla ja koristele muutamalla tuoreen yrtin oksalla tai syötävillä kukilla. Yhdistä ne muiden proteiinipitoisten herkkujen kanssa luodaksesi tarjottavan, joka tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Muita suklaaseen yhdistettyjä välipaloja ovat helposti yhdistettävät fudgemaiset proteiinitaatelipallot, rapeat korkeaproteiiniset keksit tai kevyt ja ilmava proteiinisuklaamousse.

Erilaiset tekniikat muffinssien kypsyyden tarkistamiseksi

Yleisin tapa tarkistaa kypsyys on hammastikkutesti: työnnä hammastikku tai varrastikku muffinssin keskelle; jos se tulee ulos puhtaana tai vain muutamalla kostealla murusella, muffinssit ovat valmiita.

Toinen indikaattori on muffinssien pinta; niiden tulisi olla hieman kullanruskeita ja kimmoisia kevyesti painettaessa. Lisäksi muffinssien reunat alkavat vetäytyä vuoan reunoista.

Jos sinulla on välitön lukema antava lämpömittari, sisälämpötilan tulisi olla noin 95 °C. Näiden tekniikoiden avulla varmistat, että muffinssisi ovat täydellisesti kypsiä ilman, että ne jäävät raaoiksi tai kuivuvat liikaa.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet