Banaanimuffinssit

Banaanimuffinssit

45 minuuttia Jälkiruoka
Pakastettava
(0)
Kommentit
Banaanimuffinssit suklaalastuilla ovat suuri hitti, kun haluat leipoa jotain nopeaa ja yksinkertaista mausta tinkimättä. Banaani ja suklaa ovat klassinen parivaljakko syystä, ja koska banaanimuffinssista tulee vielä kosteampia ja herkullisempia, kun käytät hyvin kypsiä banaaneja, tämä resepti on loistava tapa käyttää ylijäämäbanaanit, jotka muuten päätyisivät roskiin. Tarjoa aamiaiseksi tai brunssiksi, iltapäivällä tai ota mukaan piknikille - nautitpa niitä missä tahansa, ne ovat varmasti niin lasten kuin aikuistenkin suosiossa!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/banaanimuffinssit/

Tee näin:

Banaanimuffinssit
  • Kuumenna uuni 200 °C:seen (tavallinen uuni).
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja siirrä ne siivilän läpi isoon kulhoon. Tee syvennys jauhoseoksen keskelle.
  • Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Kaada munaseos syvennykseen yhdessä banaanimuusin ja sulatetun voin kanssa.
  • Sekoita taikina varovasti lastalla ja sekoita joukkoon suklaalastut - säästä kuitenkin noin ½ dl niitä myöhempää käyttöä varten. Varmista, ettet sekoita taikinaa liikaa. Ei haittaa, jos se on hieman kokkareista.
  • Kaada taikina 12 muffinivuokaan (noin 1 dl jokaiseen) ja ripottele päälle loput suklaalastut.
  • Paista banaanimuffinseja suklaalla uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kysymyksiä banaanimuffineista

Helpon banaanimuffinssien reseptimme avulla sinä ja perheesi voitte nauttia herkullisia herkkuja hetkessä ja käyttää joitakin niistä banaaneista, jotka ovat muhineet hedelmäkulhossa vähän liian kauan. Voit oppia lisää ihanista banaanimuffinseista lukemalla vastauksemme joihinkin tätä herkkua koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Miten tehdä banaanimuffinsseja?
Kuinka kauan leipoa banaanimuffinsseja?
Voiko banaanimuffinsseja pakastaa?
Miten säilyttää banaanimuffinsseja?
Kuinka kauan banaanimuffinssit säilyvät jääkaapissa?
Kuinka kypsiä banaanien pitäisi olla banaanimuffinsseja varten?

Ainekset

12 palaa
Banaanimuffinssit
Vehnäjauhoja
200 g eli noin 3½ dl
Leivinjauhetta
2 tl
Hienoa suolaa
½ tl
Kananmunat
2
Sokeria
150 g eli noin 1¾ dl
Vaniljasokeria
1 tl
125 g
Kypsää banaania
2
Tummaa suklaa (noin 55 % kaakaota)
100 g

Kosteat banaanimuffinssit - klassinen herkku

Paras banaanimuffinssiresepti tuottaa muffinssin, joka on tasapainossa toisaalta pehmeän ja kevyen ja toisaalta tiiviin ja kostean taikinan välillä. Suklaalastubanaanimuffinssimme ovat kauniin kullanruskeita, ja niissä on runsaasti suklaata sekä taikinassa että pinnalla. Muffinssit ovat rakenteeltaan voisia ja maultaan makeita, mikä johtuu sekä kypsistä banaaneista että suklaasta. Kun käytät hyvin kypsiä banaaneja, saat banaanimuffinseihin hienovaraisia vaniljan, rommin ja hunajan sävyjä.

Jos et voi saada tarpeeksesi kypsän banaanin makeasta mausta, tutustu muihin upeisiin resepteihimme, joissa käytetään ihastuttavaa keltaista hedelmää, kuten banaanipannukakkuihin, banaanileipään tai banaanismoothieen.

Muffinssit makealla twistillä

Banaanimuffinssi suklaalastuilla on herkullinen. Korkeamman kaakaopitoisuuden omaavien suklaalastujen käyttö toimii hyvin, sillä tumman suklaan lievä katkeruus tasapainottaa banaanin makeutta ja tekee muffinista monipuolisen, ei liian makean. Suklaalastubanaanimuffinssien tarjoilu vielä lämpiminä on loistava idea. Näin suklaalastut ovat vielä hieman kuumia ja tahmaisia. Tässä sulassa suklaassa on herkullinen samettinen rakenne, joka tekee näistä banaanimuffineista entistäkin dekadentimpia.

Suklaalastubanaanimuffinssit moneen tilanteeseen

Siinä on jotain viehättävää, että jokaisella on oma pieni makea herkku, ja muffinit sopivat juuri siihen. Tee banaanimuffinseja juhliin, myyjäisiin tai kun lapsesi haluavat viedä jotain jaettavaksi luokkatovereilleen. Nämä suklaalastubanaanimuffinit ovat varmasti kaikkien suosiossa, ja yli 12 muffinin valmistaminen on helppoa, sillä voit yksinkertaisesti tuplata, kolminkertaistaa tai nelinkertaistaa reseptin.

Lisää pähkinöitä ja marjoja

Kun lisäät hienonnettuja pähkinöitä kosteisiin banaanimuffinsseihimme, saat näihin muuten pehmeisiin herkkuihin uudenlaisen rakenteen. Saksanpähkinät ja pekaanipähkinät sopivat erityisen hyvin yhteen banaanin kanssa ja tuovat mukavan rapean rakenteen. Niiden lievä, luonnollinen kitkeryys sopii hyvin yhteen sekä banaanin että suklaalastujen kanssa, ja niistä syntyy banaanipähkinämuffinssi, jonka makuprofiili on hieman kypsempi.

Toinen tapa tuunata tätä banaanimuffinssireseptiä on lisätä taikinaan tuoreita tai pakastettuja marjoja. Marjat tuovat kultaisiin muffineihin väriläiskiä, ja vaikka nämä banaanimuffinit maistuvat herkullisilta mustikoiden, karhunvatukoiden, mansikoiden ja vadelmien kanssa, erityisen kauniilta ne näyttävät punaisina. Valitsemalla hieman kirpeän marjan kuten karhunvatukan, saat ihanan lisän banaanimuffinsseihin.

Vinkkejä

Helpoin tapa murskata banaanit banaanimuffinseja varten on käyttää perunanuijaa tai haarukkaa. Aseta kypsät, kuoritut banaanit syvälle lautaselle tai kulhoon ja painele niitä perunanuijalla tai haarukalla. Saatat joutua painamaan melko kovaa, riippuen banaanien kypsyydestä. Vaikka banaanien murskaaminen voi olla hieman sotkuista, se voi olla myös hauskaa ja hyvä tapa ottaa perheen pienemmät jäsenet mukaan leivontaan.

Kommentit