Banaanileipä ilman sokeria

Banaanileipä ilman sokeria

2 tuntia
(7)
Kommentit
Herkullinen ja helppo banaanileipä ilman sokeria! Kypsät banaanit antavat makeutta ja kosteutta leipään. Tarjoile banaanileipä välipalana tai jälkiruokana.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/banaanileipa-ilman-sokeria/

Tee näin:

Banaanileipä
  • Laita uuni kuumenemaan 170 asteiseksi. Voitele leipävuoka (n. 1 litrainen).
  • Valmista banaanileivän taikina. Vatkaa voi ja viisi banaania sähkövatkaimella (säilytä yksi banaani koristeeksi) massaksi.
  • Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla kun vatkaat.
  • Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos varovasti taikinaan. Kaada noin 2/3 taikinasta leipävuokaan.
  • Sekoita kaakaojauhe varovasti lopputaikinaan ja levitä se kevyesti leipävuokaan taikinan päälle.
  • Puolita jäljelle jäänyt banaani ja jaa molemmat puolikkaat kolmeen osaan pituussuunnassa. Aseta banaanit leipätaikinan päälle. Paista banaanileipä uunin alatasolla noin 1 tunnin ajan.
  • Ota banaanileipä ulos leipävuoasta leivinpaperille ja anna sen jäähtyä.
  • Tarjoile banaanileipä vastapaistettuna tai säilytä se myöhempää varten.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Pakastusvinkki

Leikkaa banaanileipä viipaleiksi ja pakasta ne yksittäin, niin ne ovat valmiiksi pakattuja lounaaksi.

Vinkki

Jos sinulla ei ole leipävuokaa, voit myös paistaa taikinan muffinssivuoissa (3/4 dl taikinaa kussakin vuoassa). Laita kunkin muffinssin päälle viipale banaania ja paista uunissa noin 30 minuuttia.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 pala
Banaanileipä
125 g
Kypsiä banaania
6
Kananmunat
4
Vehnäjauhoja
175 g
Leivinjauhetta
1½ tl
Kaakaojauhetta
1½ rkl

Kommentit