Banaani Tarte Tatin ja vaniljajäädyke

Banaani Tarte Tatin ja vaniljajäädyke

Jälkiruoka
(2)
Kommentit
Loihdi Tarte Tatin omenan sijaan banaanista. Banaani Tarte Tatin yhdessä vaniljajäädykkeen ja passionhedelmäsiirapin kanssa luovat täydellisen jälkiruoan.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/banaani-tarte-tatin-ja-vaniljajaadyke/

Tee näin:

Vaniljajäädyke
  • Keitä vesi ja sokeri siirapiksi, 121-asteiseksi. Vatkaa vaniljansiemenet voimakkaasti sekoittaen keltuaisten joukkoon. Sekoita keltuaiset siirapin joukkoon. Sekoita koko ajan, kunnes siirappi on jäähtynyt. Lisää sitten kevyesti vaahdotettu kerma varovasti käännellen. Laita jäädyke pakastimeen noin 8 tunniksi.
Passionhedelmäsiirappi
  • Koverra passiohedelmien hedelmäliha kattilaan ja lisää sokeri ja vesi. Keitä kokoon, kunnes koostumus muuttuu siirappimaiseksi.
Banaani-Tarte Tatin
  • Sulata sokeri pannulla karamelliksi. Ota pannu pois liedeltä ja lisää kylmä voi. Sekoita puulastalla, kunnes kastike on tasaista. Annostele seos annosvuokiin. Pilko banaanit 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Lado banaaniviipaleet annosvuokiin karamellikastikkeen päälle. Peitä annosvuoat 2-3 mm paksuksi kaulituilla voitaikinakuorilla. Paista uunin keskitasolla 175 °C:ssa noin 15 minuuttia. <br><br> Tarjoa tarte tatin lämpimänä vaniljajäädykkeen ja passiohedelmäsiirapin kera.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

4 annosta
Vaniljajäädyke
Vettä
2 dl
Sokeria
500 g
Kananmunan keltuaisia
12
Vaniljatanko
1
Kuohukermaa
10 dl
Passionhedelmäsiirappi
Passionhedelmää
4
Vettä
1 dl
Sokeria
200 g
Banaani-Tarte Tatin
Sokeria
100 g
30 g
Banaania
4
Lehtitaikina
100 g

Kommentit