Appelsiini-suklaa semifreddo

Appelsiini-suklaa semifreddo

Jälkiruoka
Pakastettava
(0)
Kommentit
Jäätelöjälkiruoat ovatr yleensä kaikkien suosiossa, eikä tämä appelsiini-suklaa semifreddo oli poikkeus! Tätä jälkiruokaa on ilo syödä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/appelsiini-suklaa-semifreddo/

Tee näin:

Appelsiini-suklaa semifreddo
  • Vatkaa sokeri ja munankeltuaiset kevyeksi ja kuohkeaksi ja sekoita joukkoon rahka.
  • Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi.
  • Vatkaa sitten kuohukerma kevyeksi vaahdoksi.
  • Sekoita ensin kermavaahto rahkaseokseen ja sitten vähitellen munanvalkuaisvaahto.
  • Jaa seos kahteen erään ja lisää appelsiininkuori yhteen ja hienonnettu tumma suklaa toiseen erään.
  • Levitä puolet manteleista vuoan pohjalle (n. 10x30 cm) ja kaada päälle jäätelöseos appelsiininkuorineen.
  • Ripottele appelsiinijäätelöseokseen marenkipaloja ja kaada päälle jäätelöseos, jossa on tummaa suklaata.
  • Ripottele loput mantelit suklaajäätelöseoksen päälle ja painele ne kevyesti pintaan.
  • Peitä jälkiruoka ja siirrä se pakastimeen.
  • Jätä se sinne vähintään 4 tunniksi.
  • Siirrä jälkiruoka jääkaappiin 1 tunti ennen tarjoilua.
  • Käännä jälkiruoka tarjottimelle ja koristele se karkeasti pilkotulla suklaalla ja tuoreilla sitruunamelissan lehdillä.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Pakastettujen jälkiruokien esillelaitto voi joskus olla hieman hankalaa. Kun haluat poistaa jälkiruoan muotin, voit kastaa peltisen leivän nopeasti lämpimään veteen, mikä helpottaa prosessia. Myös veitsen kuljettaminen pellin reunaa pitkin on hyvä temppu. Käännä appelsiini- ja tummasuklaa-semifreddo leikkuulaudalle, aseta lautanen päälle ja käännä molemmat, jotta saat jäätelöjälkiruoan lautaselle - näin italialainen jälkiruoka on oikein päin ja valmis koristeltavaksi suklaasirpaleilla ja tuoreilla sitruunamelissan lehdillä.

Appelsiini-suklaa semifreddo Q&A

Maistuisiko jäätelö suoraan Italiasta? Appelsiini-suklaa semifreddo on aika lähellä sitä. Lue lisää alta!

Mikä on semifreddo?
Miten semifreddoa tehdään?
Kuinka kauan semifreddo säilyy pakastimessa?
Mitä eroa on semifreddon ja jäätelön välillä?

Ainekset

12 annosta
Appelsiini-suklaa semifreddo
Sokeria
150 g
Kananmunan keltuaisia
4
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
500 g
Munanvalkuaista
3
2½ dl
Appelsiinin raastettua kuorta
2 rkl
Tumma suklaa
75 g
Manteleita
100 g
Marenkeja
50 g
Koristeluun
Tumma suklaa
Sitruunamelissan lehtiä

Appelsiini-suklaa semifreddo on herkullinen tuulahdus suoraan Italiasta

Tämän italialaisen jälkiruoan nimi tarkoittaa "puoliksi pakastettua" tai "puoliksi kylmää", ja se kuuluu samaan kategoriaan kuin ilmava ranskalainen parfait. Munanvalkuaisista valmistettu semifreddo on rakenteeltaan kuin pakastemousse, mutta se on rakenteeltaan vielä kevyempää, ja tämän pehmeän kermaisen, suklaalla ja appelsiinilla maustetun pakastetun jälkiruoan nauttiminen on yksinkertaisesti uskomatonta.

Jos etsit lisää herkullisia jälkiruokareseptejä, suosittelemme tutustumaan klassiseen italialaiseen jälkiruokaan pannacottaan, inkiväärillä maustettuun omenakastikejälkiruokaan sitruunakermalla ja herkkään marenkijälkiruokaan, pavlovaan, tuoreiden marjojen kera.

Italialainen jälkiruoka, jossa on herkkiä makuja

Vaikka italialaista klassikkoa voidaan maustaa lukemattomilla eri tavoilla, et voi mennä vikaan klassisen yhdistelmän, kuten appelsiinin ja suklaan, kanssa. Appelsiininkuoren sitruksinen, kirpeä maku täydentää erittäin hyvinjäätelön mietoa makua sekä tumman suklaan intensiivistä, katkeransuloista makua. Suklaa ja appelsiini semifreddo -jälkiruokamme kunnioittaa kauniisti tätä ikonista yhdistelmää säilyttäen samalla tälle italialaiselle pakastetulle jälkiruoalle ominaisen ihanan rakenteen.

Rahkasta tehty samettinen ja mieto semifreddo

Kun rahkaa käytetään semifreddon jälkiruokareseptissä, saadaan pehmeä, kermainen rakenne ja samettinen suutuntuma. Maitotuotteella on hyvin mieto, vaatimaton maku, mutta se tuo ihastuttavaa raikkautta munankeltuaisista ja kermasta valmistettuun täyteläiseen jäätelöpohjaan. Näin ollen lopputulos on ylenpalttinen, mutta ei raskas pakastettu jälkiruoka, joka sulaa kielellesi ja pursuaa appelsiininkuoren ja tumman suklaan makua.

Manteleiden ja marenkien herkullinen rapeus

Jälkiruoka on täydellinen, kun siinä on sekä pehmeitä että rapeita elementtejä, ja tässä semifreddossa on kaikkea sitä. Rapeat marenkipalat ja mantelit ovat herkullinen lisä tähän pehmeään ja kermaiseen jälkiruokaan. Vaikka ne näyttävät koristeellisilta päällä, ne myös lisäävät jälkiruoan sisälle piilotettua yllättävää rapeutta herkullisissa kerroksissa, jotka rikkovat sen samettisen rakenteen ihastuttavalla tavalla.

Tee siitä oma

Semifreddo-reseptejä on hauska kokeilla, sillä jäätelöjälkiruokaa voi maustaa monin eri tavoin. Voit siis tehdä semifreddo-reseptistämme omanlaisesi käyttämällä suosikkisuklaata ja -hedelmiäsi. Kokeile lisätä appelsiiniseokseen sitruunankuorta ja suklaaseokseen erilaisia suklaalajikkeita. Voit myös lisätä pakastekuivattua vadelmaa tai mansikkaa joko manteli- ja marenkikerroksen joukkoon tai joko suklaa- tai appelsiiniseoksen sisään.

Voit myös sekoittaa rapeita elementtejä käyttämällä keksejä, keksejä ja pähkinöitä manteleiden ja marengin lisäksi tai sijaan. Voit jopa tehdä italialaisesta klassikkoruoasta kausittaisen version yhdistelemällä juhlapyhien suosikkeja, kuten inkiväärillä maustettuja keksejä, appelsiininkuorta, hienonnettuja manteleita ja minttusuklaata.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet