Aasialainen lohi

Aasialainen lohi

30 minuuttia Illallinen Pääruoka
(6)
Kommentit
Paistettu lohi on aina suosittu ruokalaji, ja tämä resepti on sellainen, joka hoituu uunissa kuin itsestään. Aasialaisvaikutteisilla inkiväärin, chilin ja limen mauilla maustettu ja tuoreella korianterilla kuorrutettu aasialainen lohi on täydellinen ateria mihin tahansa tilaisuuteen!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/aasialainen-lohi/

Tee näin:

Aasialainen lohi
  • Kuumenna uuni 175 °C:een. Sekoita suola, sokeri, inkivääri ja chilihiutaleet.
  • Aseta lohi uuninkestävään vuokaan nahkapuoli alaspäin. Hiero kala mausteseoksella.
  • Sekoita kerma limen kuoren, limen mehun ja hienonnetun valkosipulin kanssa. Kaada seos kalan päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Leikkaa parsakaali pitkiksi kukinnoiksi. Keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä (noin 3 minuuttia). Sekoita joukkoon seesaminsiemenet.
  • Lisää jokaisen annoksen päälle hienonnettua korianteria ja tarjoile aasialainen lohi riisin ja parsakaalin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Aasialainen lohi Q&A

Mitkä maut sopivat aasialaisen lohen kanssa?
Voiko lohen nahkaa syödä?
Voiko lohta kypsentää wokkipannussa?
Miten valmistaa täydellistä lohta?

Ainekset

4 annosta
Aasialainen lohi
Nahatonta ja ruodotonta lohifilee
600 g
Suolaa
2 tl
Fariinisokeria
1 tl
Jauhettua inkivääriä
1 tl
Chilihiutaleita
1 tl
Kuohukermaa
2 dl
Limetti, kuori hienoksi raastettuna sekä mehu
1
Valkosipulinkynsi
1
Tarjoiluun
Tuoretta korianteria hienonnettuna
Jasminriisiä neljälle hengelle
Parsakaali
1
Paahdettuja seesaminsiementä
2 rkl

Aasialainen lohi ja parhaat lisukkeet

Tähän reseptiin suosittelemme höyryävää jasmiiniriisiä ja parsakaalia seesaminsiemenillä. Lisäämällä riisiin ripauksen kookosta (korvaa 400 ml vettä yksinkertaisesti kookosmaidolla) saat ateriaasi lisää aasialaista makua, ja se sopii myös hyvin yhteen lohen ja kastikkeen kanssa. Sitruunalla paahdetut pikkuperunat, muhennetut vihreät pavut tai rapea fenkoli- ja yrttisalaatti sopivat myös erinomaisesti aasialaisen lohen kanssa nautittaviksi.

Kasvisversio tästä aasialaisesta ruokalajista

Suosittuja kalan korvikkeita ovat tofu, tempeh sekä jakkihedelmä (trooppinen puuhedelmä, jota viljellään Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa). Jokaisella näistä vaihtoehdoista on neutraali maku, ja ne voivat jossain määrin jäljitellä kalan kiinteää ja lihaisaa rakennetta.

Säilytä ylijäänyt aasialainen lohi näin

Voit säilyttää tähteet turvallisesti jopa kaksi päivää ilmatiiviissä astiassa jääkaapin alaosassa, jossa on kylmintä. Jos tähteitä on säilytetty huoneenlämmössä yli kaksi tuntia, on turvallisempaa heittää kala pois, sillä haitalliset bakteerit ovat saattaneet lisääntyä niin paljon, että niitä ei enää voi syödä turvallisesti.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet