Aasialainen lohi
Tee näin:
Aasialainen lohi
Aasialainen lohi Q&A
Ainekset
Aasialainen lohi
Nahatonta ja ruodotonta lohifilee
|
600 g |
---|---|
Suolaa
|
2 tl |
Fariinisokeria
|
1 tl |
Jauhettua inkivääriä
|
1 tl |
Chilihiutaleita
|
1 tl |
2 dl | |
Limetti, kuori hienoksi raastettuna sekä mehu
|
1 |
Valkosipulinkynsi
|
1 |
Tarjoiluun
Tuoretta korianteria hienonnettuna
|
|
---|---|
Jasminriisiä neljälle hengelle
|
|
Parsakaali
|
1 |
Paahdettuja seesaminsiemeniä
|
2 rkl |
Aasialainen lohi ja parhaat lisukkeet
Tähän reseptiin suosittelemme höyryävää jasmiiniriisiä ja parsakaalia seesaminsiemenillä. Lisäämällä riisiin ripauksen kookosta (korvaa 400 ml vettä yksinkertaisesti kookosmaidolla) saat ateriaasi lisää aasialaista makua, ja se sopii myös hyvin yhteen lohen ja kastikkeen kanssa. Sitruunalla paahdetut pikkuperunat, muhennetut vihreät pavut tai rapea fenkoli- ja yrttisalaatti sopivat myös erinomaisesti aasialaisen lohen kanssa nautittaviksi.
Kasvisversio tästä aasialaisesta ruokalajista
Suosittuja kalan korvikkeita ovat tofu, tempeh sekä jakkihedelmä (trooppinen puuhedelmä, jota viljellään Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa). Jokaisella näistä vaihtoehdoista on neutraali maku, ja ne voivat jossain määrin jäljitellä kalan kiinteää ja lihaisaa rakennetta.
Säilytä ylijäänyt aasialainen lohi näin
Voit säilyttää tähteet turvallisesti jopa kaksi päivää ilmatiiviissä astiassa jääkaapin alaosassa, jossa on kylmintä. Jos tähteitä on säilytetty huoneenlämmössä yli kaksi tuntia, on turvallisempaa heittää kala pois, sillä haitalliset bakteerit ovat saattaneet lisääntyä niin paljon, että niitä ei enää voi syödä turvallisesti.