Vieraana professori Markku Wilenius Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuksen laitokselta
Miltä tulevaisuuden ruoka näyttää ja miten sitä tuotetaan?
Nykyennusteiden valossa maapallon väestö saavuttaa huippunsa vuonna 2050. Tällöin myös maailman ruokasysteemi on äärirajoillaan. Kysymys siitä, miltä tulevaisuuden ruoka ja ruoantuotanto näyttävät ovatkin ajankohtaisempi kuin koskaan ennen. Elämmekö juuri nyt merkittävän kynnyksen äärellä tulevaisuuden ruoan suhteen? Vai onko sittenkin kyseessä arviointivirhe, jonka kulloinkin elävät sukupolvet toisensa jälkeen tekevät?
Näitä ja lukuisia muita kysymyksiä miettivät toimittaja Henkka Hyppönen ja professori Markku Wilenius Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuksen laitokselta Food & Future -podcastin ensimmäisessä jaksossa. Yhdessä he vievät kuulijan aikamatkalle vuoteen 2050 ja pohtivat, miltä tulevaisuuden ruoka näyttää ja miten sitä tuotetaan.
Ensimmäisessä jaksossa keskustelua herättää muun muassa digitalisaatio ja sen vaikutus tulevaisuuden ruokaan. Ruoan jäljitettävyys ja läpinäkyvyys ovat konkreettisia esimerkkejä siitä, miten jokainen voi tutustua entistä paremmin siihen, miten ja mistä ruoka lautasellemme oikein päätyy. Keskustelua siitä, miltä tulevaisuuden ruoka näyttää on kuitenkin mahdotonta käydä puhumatta globalisaation vaikutuksista. Mutta onko globalisaatiossa menty jo liian pitkälle?
”Kun syö norjalaista lohta niin sillä on todennäköisesti enemmän lentopisteitä kuin itsellä”, naurahtaa sarjan juontaja Henkka Hyppönen.
Food & Future -podcastin ensimmäinen jakso ”Mitä syödään vuonna 2050?” on nyt kuunneltavissa Spotifyssa ja katsottavissa Youtubessa. Kuuntele koko jakso nyt!
Kuuntele jakso nyt!
Food & Future podcast-sarjan ensimmäinen jakso on ulkona nyt! Kuuntele jakso alla olevan playerin kautta tai Spotifyssa. Voit myös katsoa jakson Youtubessa.