Vieraana biotekniikan tohtori Lauri Reuter
Lauri Reuter, miten ruokaa valmistetaan tulevaisuudessa?
Ilmastonmuutoksen paineessa ruoantuotannon tavat ovat historiallisessa muutoksessa juuri nyt. Kiihtyvä ravinnon tuotantotapojen kehitys onkin jo johtanut kokonaisten uusien tuotteiden tai tuotekategorioiden syntyyn, eikä tämä kehitys ainakaan hidastu, kun katsomme tulevaan. Ruoantuotannon tulevaisuus on siis tekeillä nyt.
”Tulemme tulevaisuudessa katsomaan tähän hetkeen samalla tavalla kuin katsomme nyt 1900-luvun alkuun.” kommentoi tohtori Lauri Reuter ruoantuotannon kehityksen vauhtia tällä hetkellä.
Voiko oikeaa ruokaa kasvattaa petrimaljoissa? Mitä Marsissa syödään? Miltä maistuu kananugetit, joiden valmistamiseen ei tarvita oikeaa kanaa laisinkaan? Entä miltä näyttää ruokalautasemme vuonna 2050?
Podcast-sarjan neljännessä jaksossa toimittaja Henri Hyppösen vieraana nähdään biotekniikan tohtori Lauri Reuter. Aiheena jaksossa on se, miltä näyttää ruoantuotannon tulevaisuus biotekniikkaan erikoistuneen tutkijan silmin ja minkälaisia hahmotelmia tulevaisuus antaa odottaa. Kiinnostava keskustelu vie kuulijan kasvisoluviljelmistä geenimanipulaatioon ja petrimaljassa valmistetusta puolukkahillosta solujen käyttämiseen tehtaina.
Podcast-jakson superasiantuntija Lauri Reuter on nuori suomalainen visionääri, joka uskoo vahvasti, että ruoantuotanto tulevaisuudessa siirtyy peltojen hyödyntämisen sijaan hyödyntämään bioreaktoreita. Kasveja voitaisiin näin ollen hänen mukaansa käyttää kuin koneita. Lauri Reuterin työstä ollaan oltu kiinnostuneita laajasti Suomen lisäksi myös merten takana, aina NASA:lla asti.
Food & Future podcast-sarjan neljäs jakso ”Miten ruokaa valmistetaan tulevaisuudessa?” on nyt kuunneltavissa Spotifyssa ja katsottavissa Youtubessa. Kuuntele jakso nyt ja kerro meille sosiaalisessa mediassa mitä sinä syöt tulevaisuudessa? Käytä tunnistetta #foodandfuture ja osallistu keskusteluun!
Kuuntele jakso nyt!
Food & Future podcast-sarjan ensimmäinen jakso on ulkona nyt! Kuuntele jakso alla olevan playerin kautta tai Spotifyssa. Voit myös katsoa jakson Youtubessa.